Coşul tău este gol!

Manchester City are cei mai buni jucători din lume, spune Arteta

19.09.2018 0
MANCHESTER - antrenorul echipei Manchester City, Mikel Arteta, consideră că campionii de la Premier League au cei mai buni jucători din lume, dar că deținătorii Real Madrid sunt favoriți pentru a câștiga Liga Campionilor din nou în acest sezon.
 
Arteta, care va conduce orașul în deschiderea Ligii Campionilor împotriva lui Olympique Lyonnais, miercuri, pentru că managerul Pep Guardiola este suspendat, a spus că echipa sa a fost mai bine plasată pentru a contesta cele mai bune premii europene în acest sezon.
 
"Pentru mine avem cei mai buni jucători din lume la acest club", a declarat Arteta marți la o conferință de presă. "Le văd în fiecare zi în antrenament și nu le voi schimba pentru alții pentru că sunt fantastice".
 
Real, care la vândut pe Cristiano Ronaldo în fața lui Juventus înainte de începerea sezonului, a câștigat Liga Campionilor trei ani la rând, dar orașul este favorit în acest sezon, în ciuda faptului că a scăzut în ultimul sezon.
 
"Este o surpriza sa fii favorita atunci cand exista o echipa care a castigat competitia de trei ori la rand", a adaugat Arteta. "Chiar dacă l-au pierdut pe Cristiano Ronaldo, aș fi făcut din Real Madrid principalul favorit din cauza istoriei și experienței lor, dar cred că Liga Campionilor va fi destul de deschisă în acest sezon.
 
"Alti oameni cred ca suntem candidati pentru a concura impotriva celor mai bune echipe din Europa, din cauza cat de consecventa am fost si a modului in care jucam impotriva echipelor mari. Scopul nostru este sa castigam Liga Campionilor si simtim ca imbunatam".
 
Spaniolul, care era legat de postul de antrenor de la Arsenal, în sezonul apropiat, înainte ca clubul londonez l-au numit pe Unai Emery drept succesor al lui Arsene Wenger, a declarat, de asemenea, că dorește să facă din nou un manager în viitor.
 
"Sunt privilegiat să fiu acolo unde sunt în fotbal acum", a adăugat Arteta. "Daca va rog sa fiu antrenor intr-o zi in viitor, raspunsul este probabil da, dar ma simt norocos sa fiu in acest loc de munca si mai este mult spatiu pentru acest club sa creasca".
 
Guardiola servește o interdicție de atingere pentru a ajunge pe teren pentru a arăta cu arbitrul în timpul înfrângerii sale trimestriale de către Liverpool, dar Arteta este hotărâtă să facă tot posibilul pentru a se asigura că absența managerului nu este simțită.
 
"Evident, Guardiola este dezamăgit de faptul că nu a fost atât de implicat, dar a avut o reacție în ultimul meci și respectăm decizia UEFA", a spus Arteta. "Avem o situație pe care nu o vom alege, dar vom face tot posibilul pentru a ne asigura că totul este cât se poate de normal".
 
Orașul a fost desenat în grupa F, care include și Hoffenheim din Germania și partea ucraineană Șahtior Donetsk.