Coşul tău este gol!

FAQ

1. Cum găsesc elementul pe care vreau să îl cumpăr?
    
Găsiți pe pagina de pornire categoria articolului pe care doriți să-l cumpărați (în lista de categorii din partea de sus a paginii sub titlul site-ului), mutați mouse-ul la numele categoriei, veți vedea o listă de subcategorii. Alegeți una la care aparține elementul dvs. și veți fi transferat pe pagina produsului. Puteți alege elementul pe care doriți să-l cumpărați aici.
2. Cum plasez o comanda?
    
După ce faceți clic pe elementul pe care îl căutați, selectați dimensiunea și completați cantitatea, apoi dați clic pe Adăugare în coș. Examinați elementele din coșul dvs. de cumpărături. Introduceți cupoane sau coduri de reduceri dacă aveți vreunul. Când sunteți gata, faceți clic pe Proceed to Checkout. Alegeți metoda de check-out ca oaspete sau client înregistrat (clienții înregistrați se pot conecta din pagina potrivită). Dați clic pe Continuați și veți fi transferat pe pagina de plată. Indicați destinația produsului, modul de plată și adresa de facturare. Examinați informațiile de comandă. Puteți edita adresa și informațiile dvs. de plată. Selectați "Comandă proces" pentru a finaliza checkout-ul. Nu uitați să păstrați informațiile de comandă într-un loc sigur, în cazul în care este posibil să fie necesar să verificați starea comenzii.
3. Cum trimit produsele mele achiziționate?
    
Când am primit plata dvs., vom rezolva comanda dvs. cu 24 de ore. Dacă se întâmplă ceva bine, îl vom expedia cu 2 zile.
4. Cat timp va fi parcela a ajuns in tara noastra?
    
După ce vom livra, în mod obișnuit parcela va fi livrată în 5-7 zile lucrătoare în timpul întregului proces post. Ei bine, din cauza unor circumstanțe neprevăzute, timpul va dura puțin mai mult. Nu vă faceți griji despre asta.
5. Cum să urmăriți comanda mea?
    
Dacă sunteți membru înregistrat pe site-ul nostru, puteți să urmăriți comanda utilizând link-ul "Cerere de comenzi". Sau, serviciul nostru pentru clienți vă poate ajuta să urmăriți comanda dvs. Și când obținem numărul de urmărire de la compania expresă, îl putem trimite și linkul de urmărire pentru a urmări starea parcelei.
6. Cum pot găsi dimensiunile articolelor care se potrivesc?
    
Puteți găsi dimensiunea graficului sub câmpul Selectare mărime.
7. Cum îmi pot schimba comanda sau pot anula comanda?
    
Când am primit plata dvs., vom rezolva comanda dvs. în termen de 2 zile. Deci, dacă doriți cu adevărat să o schimbați sau să o anulați, sperăm că ne puteți spune în decurs de 2 zile. Pentru că dacă îl expediem, este greu să oprești parcela pentru tine. Deci, sperăm că puteți înțelege.
8. Cum pot returna elementele companiei dvs.?
    
În cazul în care calitatea produsului nu este o problemă, nu putem accepta returnarea acestuia. Dacă există câteva probleme legate de bunuri (de exemplu, petele sau linia nu s-au tăiat în mod clar), sperăm să o spălați sau să o curățați , atunci vom oferi oaspetelui nostru o compensație adecvată. Dacă dimensiunea este mică pentru dvs. sau când ați primit tricoul dvs., veți găsi că nu vă place și așa mai departe, problema pe care nu o acceptăm. Așa că sperăm că ne puteți înțelege.
9. Câte metode de plată acceptați?
    
Putem primi plata prin intermediul cardurilor Visa, Master Card Method.
10. Cat timp pot obtine produsul personalizat?
    
Deoarece produsul este personalizat, trebuie să cerem fabricantului să îl producă. Deci, este nevoie de aproximativ 15 zile pentru a obține elementul din fabrică. Sperăm că o puteți aștepta cu răbdare. Odată ce pachetul este expediat, vă vom da numărul de urmărire.
11. De ce îmi plătiți cardul mai mult decât prețul produsului?
    
Primi doar prețul produsului. Banii în plus pot fi percepuți de bancnota drept comisionul gol. Sper că puteți înțelege.

SITE MAP
  • Cluburi 2018-19
  • Cluburi Copii 2018-19
  • Nationala 2018
  • Nationala Copii 2018
  • Femei 2018-19
  • Cluburi 2017-18
  • Cluburi Copii 2017-18
  • Femei 2017-18